Hyr ett litet hus

En riktigt trevlig sak som man kan göra är att hyra ett litet hus i exempelvis Skåne under en tid bara för att mysa och ha det bra. Är det så att man är konstnärligt lagd och ha fått ge avkall på just det konstnärliga under de arbetsverksamma åren så är det en toppenidé att njuta av att få ta tag i det nu! Inspirerande platser gör att det blir roligare att skapa och är det inte just Skåne som tilltalar dig så finns det en hel massa andra trevliga platser både i Sverige och i andra länder där du kan ha det gott.

Om det är så att du har ett favoritland där du brukat vara under semestern så är det bra tid att se till att vara där mer och mer när pensionen börjar. Varför sitta hemma i Sverige när man kan bege sig iväg till ett soligt paradis där man kan glida runt i kaftan jämt och ständigt? Vintern är ju inte vidare läcker här hemma, så ta med dig ditt pick och pack och bege dig iväg några månader till soligare platser!

Inga gränser!

Håll inte på att tänka att ”nej, inte ska väl jag…” och så vidare, utan nu är det dags att sätta dig själv i främsta rummet och bara njuta av allt det härliga som pensionen för med sig. Att låta sig själv gå loss totalt och ha det roligare än någonsin är precis vad man ska göra!

Se till att hälsa på dina gamla vänner mer och sov över och res tillsammans! Ta vara på allting som hamnat i andra hand på grund av jobb och vardag och få inte dåligt samvete för att du unnar dig lite lyx! Vad ska du annars ha jobbat för om inte lite guldkant på tillvaron?