Att hitta sig själv på nytt

Vi går igenom många olika stadier i livet där pensionen bara är ett. Olika stadier innebär vitt skilda livsstil då det är extremt stor skillnad på att vara exempelvis småbarnsförälder och pensionär. Kommer du ihåg alla de gånger du drömt dig bort till den tid då pensionen skulle komma och du skulle få lite mer lugn och ro? Nu är den tiden här! Tänk inte en sekund på att det skulle vara tråkigt att vara pensionär för det är ju nu du kan leva som du vill! Det blir med andra ord inte ett roligare liv än vad du gör det till!

Eftersom man själv kan bestämma hur man vill ha saker och ting så finns det mycket man kan hitta på. Kanske sälja huset och flytta in i en lägenhet och istället köpa ett litet hus i ett varnare land? Flytta till ett varnare land? Bo kvar och åka på semester väldigt ofta? Ta hand om barnen, barnbarnen och kanske till och med barnbarnsbarnen? Här handlar det ju i mångt och mycket om vad du är för typ av person, för allting är möjligt, oavsett om du vill resa runt eller om du vill vara hemma och ta hand om familjen.

Våga chansa!

Är det så att ni är två så kan ni ju ge er ut på en massa spännande grejer tillsammans och då ni som par inte haft möjlighet att spendera såhär mycket tid tillsammans tidigare så kan ni verkligen rå om varandra nu. Tänk att vakna tillsammans varje dag och fråga varandra ”jaha, vad ska vi hitta på idag?” och veta att ni har hela dagen att använda till vad ni vill. Vilken drömsk tillvaro!

Ta nu också chansen att gå på alla de där spännande kurserna som inte hunnits med tidigare, så som att lära sig ett nytt språk, dreja, måla, fota eller något liknande. Det är även nu ni kan göra annat som varit på en önskelista i många år, som att åka tillbaka till platsen där ni friade till varandra, att resa och hälsa på gamla vänner som flyttat långt bort, att plantera en massa spännande i trädgården etcetera, etcetera. Er bästa tid är nu, helt enkelt och var noga med att ta vara på den!