Charmen med att vara pensionär

Om det är en dag som vi alla borde ta fram en penna och ett papper för så är det den där första dagen när man vaknar som pensionär. Denna dag är speciell för oss alla, för vi har aldrig tidigare upplevt att vakna upp och veta att vi aldrig mer ska lyfta ett finger vad gäller vanligt arbete. Det är en ganska hisnande tanke innan den kommer, för trots att vi alla blir pensionärer så kan vi inte förbereda oss på hur det kommer att kännas, utan det är helt enkelt en sådan sak som vi får vänta in.

Det är dock en sak som är säker och det är att pensionärslivet är en frihetstid som man ska njuta av i fulla drag. Nu kan man sova längre på morgonen, man kan sitta stilla med sin kaffekopp i timmar om man vill, man kan läsa böcker hela dagarna, stanna uppe på natten utan att tänka på att man ska upp och jobba tidigt, ta hand om barnbarnen mitt i veckan och massor av andra saker!

Res mer!

En sak som händer när man blir pensionär är att man får så otroligt mycket tid att göra vad man vill så att man känner sig extremt bortskämd! Man är ju van vid att skämma bort barn och barnbarn, men när man precis blivit pensionär så är det en god idé att ta en längre resa och bara landa i den stora livsförändringen som det ändå är att bli pensionär.

Skippa en veckas semester, ge dig iväg en månad! Minst! Passa på att resa efter säsong så att du slipper ha en massa andra turister omkring dig, för reser du till Rom i februari så kommer det att bli en betydligt behagligare tur än om du reser dit i juli. Varför trängas med en massa andra turister när man inte måste?

Njut av friheten

Det finns så många olika sätt att njuta av den frihet som det innebär att bli pensionär, men det är endast du som vet hur just du ska göra det på bästa sätt. Ingen annan kan bestämma åt dig, utan nu är det din tid och den ska dy se till att göra värdefull, för nu är det mysiga morgnar och ett liv utan stress som kommer! Det är med andra ord dags att ta sig tid att stop and smell the roses!

Tänk på alla de dagar då du stressat omkring till och från jobb och där du knappast hunnit få i dig lunchen. Nu kan du ta det lugnt hela tiden och lunch kan du äta precis när du vill! Du kan också se till att göra lyxig helgfrukost varje dag, för nu har du ju plötsligt tid att steka bacon, baka pannkakor och annat varenda morgon!

Kom ihåg att ta vara på lite egentid i början så att du hittar din balans, annars är det lätt att det bara blir massa jobb med att hjälpa till med barnbarn, barnbarnsbarn och annat. Sätt ner foten och förklara att du måste få njuta av att bara rå om dig själv lite!