Passa på – nu är du pensionär!

Att vara pensionär innebär en mängd fördelar och den största fördelen är att man får mer tid. Man har till och med all tid i världen att göra vad man behagar och det är viktigt att göra tiden till sin egen. Det är så lätt att hamna i att hjälpa till med allting när man blir pensionär, men man ska faktiskt ta sig tiden att vila lite och mysa runt, för det är man värd!

Som pensionär så får du saker och ting billigare, så som tågbiljetter, gratis inträde på olika utställningar och liknande. Bor du i en större stad så är det bara att kolla upp vad som finns tillgängligt och sedan är det bara att sätta igång och utnyttja alla förmåner! Troligtvis har du ju antingen en partner eller en god vän som också är pensionär, så då kan ni ge er ut och upptäcka alla förmåner tillsammans!

Tid för bra mat

När man jobbar så blir det ibland lite körigt att hinna med allt i hushållet, så som mat och städning med mera. Detta leder till att man ibland äter mindre bra mat för att det ska gå snabbt. Detta slipper man som pensionär, för nu kan man istället äta långkok hela tiden, om man vill! Detta är såklart om du tycker om att laga mat, annars är det bara att strunta i det och äta ute istället! Valet är ditt och det gäller för allting!

Nu är det tid för att safta, sylta, göra inläggningar, stoppa korv, baka och pyssla med sådana saker i köket som du inte hunnit med tidigare, men som du såg dina egna mor- och farföräldrar göra när du var barn. Att ha tid att laga mat från grunden och att ha tid att gå runt till olika butiker för att hitta de bästa varorna istället för att stresshandla i första bästa butik på vägen hem från jobbet är en stor fördel som du kommer att njuta av om dy är matintresserad!

Ta hand om kroppen och knoppen

Nu kan du också sätta igång och ta härliga promenader med din partner eller dina vänner en helt vanlig tisdag mitt på dagen när alla andra är på jobbet. Alla sådana saker som att gå till parken på helgerna när det är fullt försvinner och istället kan man sitta ensam i parken med en bok och en kaffe. Härliga tider!